Between

Between is een bijzondere performance geworden. Een totaalbeleving van klank, beeldende kunst, dans en de Sint Maartenskerk tijdens het blauwe uur. Een bijzonder samengaan van zaltbommelse kunstenaars. Enkele reacties varieerden van indrukwekkend, ontroerend soms heftig, ‘een dag met een gouden randje’ tot ‘ ik weet het niet wat ik moet vinden’ omdat ervaren in dit geval gaat voor een mening hebben.  Het was ook succesvol, de meeste uitvoeringen waren uitverkocht.

Between

Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van Between, een initiatief van mij i.s.m. Jeroen Stijlaart van Locatie Publiek

Between is een performance van beeld, geluid en beweging waar het publiek onderdeel van is met daaruit voortvloeiend een expositie. Het is een experimenteel proces om te komen tot een kunstuiting tussen kunstenaars onderling, kunstenaars en publiek en de Sint-Maartenskerk.

Performances 14,15, 16 en 21,22, 23 juni 2019. De expositie is van 14 juni tot 1 september 2019.

Pelgrim op bezoek.

Vandaag kwam een pelgrim met ezel op bezoek. Tjerk Ridder, een theaterartiest, loopt de Europese Culturele Martinus Route van Parijs naar Utrecht. Zodoende kwam hij kijken naar het beeld van Sint Maarten in wording. www.tjerkridder.com

 

Bommelse Kunstroute 2017

Tijdens de Bommelse Kunstroute  op 17/18 en 24/25 juni kunt u in de Sint Maartenskerk het ontwerp van het beeld van Sint Maarten zien. Het beeld geoogt te worden geplaatst tot 3 meter hoog in de stad Zaltbommel. U kunt ook helpen dat het beeld er komt door bij te dragen of een een penning te kopen.

.

Beeldentuin Soest

Van 5 juli  t/m 17 oktober 2015 exposeer ik, samen met zes beeldend kunstenaars in beeldentuin Park Engendaal, Pimpelmees 3, in Soest. Het is een erg mooie expositie, zeker de moeite waard voor een zomers uitje, zowel binnen als buiten. Voor meer informatie  www.hazart 

147 snakeflower

 

Bommelse Kunstroute

De Bommelse Kunstroute is in voorbereiding. Tijdens de weekenden 20/21 en 27/28 juni zal in het atelier de nieuwe Sint Maarten te zien zijn. Gelijktijdig zie je nu ook in de Gasthuiskapel  de verbeelding van de ‘stoelmannen’.

thumb_IMG_5618_1024

 

Sint Maarten tijdens de Bommels Kunstroute.

Tijdens de Bommelse Kunstroute 20/21 juni en 27/28 juni 2015, van 11.00 tot 17.30 uur, wordt de splinternieuwe Sint Maarten gepresenteerd. Sint Maarten is al sinds jaren voor mij een geliefd tafereel waarvan dit jaar een overzicht te zien is. Tijdens de Bommelse Kunstroute geef ik elke dag om vijf uur een presentatie over de Sint Maarten. Iedereen is van harte welkom.
sint maarten 1

 

Opening expositie zaterdag 28 maart in Utrecht

Van 28 maart tot 3 mei exposeer ik samen met Kees van de Wal in Galerie Jenne Renes, Richard Wagnerlaan 1, in Utrecht (Oog in Al). De expositie wordt geopend door architect en kunstliefhebber Kees Metz op 28 maart om 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Kijken ook op www.keesvandewal.nl
Openingstijden: donderdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 en op afspraak.
www.galeriejennerenes.nl 030 2943486

figuur met vogel 1

 

De piëta tijdens Bommelse Kunstroute

In de weekenden van 21/22 juni en 28/29 juni 2014 tijdens de Bommelse Kunstroute is het atelier open van 11.00 tot 17.30 uur.

Piëta: verbonden en onbereikbaar
Dit jaar staat de verbondenheid en onbereikbaarheid in de piëta centraal;
het is een overzicht van 1998 tot nu.
Ik zal hierover elke BKR dag om vijf uur een presentatie geven.

U bent van harte welkom voor een bezoek aan mijn atelier en beeldentuin
Atelier adres: tijdens de Bommelse Kunstroute: Lange Strikstraat (naast nr. 1. Dit is de achterkant van de Kerkstraat.)

 

tekenen in India

456

Eind januari zit ik twee weken in de Meenakshitempel van Madurai. Ik zal elke morgen en avond zitten tekenen. Bovendien ga ik een vloertekening ontwerpen die Mees Heijman en Nicky weer weg zullen dansen in het CultuurCafé van februari.

De schetsboekjes liggen klaar!